Direktlänk till inlägg 15 mars 2009

Livet ett mystrium

Av Britt-Marie Wilhelmsson - 15 mars 2009 12:46

Oftast är man så upptagen av sig själv och det som är viktigt runt det egna livet, att det lätt gjort att glömma bort att de finns de i som en gång gjort så att det viktiga blev viktigt.


Starten på mitt hundintresse började tidigt med grannens hund som fick utstå div konstigheter som påklädning och körning i barnvagn. Kunde tillbringa timmar ihop med denna jakthundskorsning även om ägarfamiljen inte var närvarnade. Någon egen hund fick jag inte, då min kloka mor ansåg att en hund inte skulle vara så mycket ensam som den skulla ha blivit i vårt hem.


Nåväl........liten blev stor, nåja åtminstånde större. Började jobba och därmed kom tankarna på en egen hund. På jobbet städade en tjej med stort hundintresse. Vi diskuterade raser, för och nackdeler med olika typer av hundar, uppfostran osv


Det blev så småningom en blandras för min del och för hennes del blev det sambons jakthund. Tillsammans började vi vår hundbana på vår nystartade Brukshundsklubb. Hon låg lite före mig gällande hundkunskap, så också med instruktörsutbildning, tävlande och antal hundar men jag följde tätt efter :-) Kommer ihåg vad jag tänkte de gånger jag gick med som hjälpinstruktör, innan min egen utbildning. " Så här duktig kommer jag ALDRIG att bli" :-)


Åren gick, hon startade kennel och jag blev utbildad instruktör, steg ett och två. Hon var ansvarig för tävlingskommittén, jag för utbildningskommittén. Vi tävlade samtidigt våra hundar upp till elitlass i brukset och gick samtidigt vår lärarutbildning till "lärare i hundtjänst". Vi hade vår första instruktörsutbildning tillsammans. På senare år ansvarde hon för MH och jag för tävling.


Hon........min tidigaste hundvän, fick cancer och nu är hon borta!


Livet är ett mysterium och saknden är så stor. Hoppas att du visste vad du betytt för mig. Var nog lite dålig på att tala om det.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britt-Marie Wilhelmsson - 17 januari 2009 23:54

Första blogginlägget kommer att handla om rasen Rottweiler av den enkla anledningen att det är min ras sedan 1987.   Ororväckande nog finns det personer som ägnar väldigt mycket tid och kraft åt att vilja förbjuda denna ras. Politiker som är okunning...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards