Direktlänk till inlägg 17 januari 2009

Rottweiler

Av Britt-Marie Wilhelmsson - 17 januari 2009 23:54

Första blogginlägget kommer att handla om rasen Rottweiler av den enkla anledningen att det är min ras sedan 1987.


Ororväckande nog finns det personer som ägnar väldigt mycket tid och kraft åt att vilja förbjuda denna ras. Politiker som är okunninga och tidningsreportrar som vill sälja lösnummer , hör till dessa. Undrar om de vet om att det pågår krig i Gaza och en stor världsekonomisk kris ?


Hundrasen rottweiler har blivit en av Sveriges största raser om man ser till antalet registrerade hundar hos SKK. Den ligger nu på 5:e plats med drygt 1 500 registrerade hundar 2008. Det är åt helsike för mycket och helt klart måste något göras eftersom det säljs rottweilervalpar till människor som inte vet vad för slags hund de köper. Att de överhuvudtaget får köpa en brukshundsras av den storleken beror naturligtvis på att någon säljer till dem och det är här vi måste sätta in stöten. Inte förbjuda rasen.


Nu är det inte riktigt så enkelt som att förbjuda människor att föda upp hundar heller. Vissa krav finns men de är alldeles för lätta att kringgå. Vill man göra det svårare för kreti och pleti att föda upp en krävande ras som Rottweiler, så faller det på att SKK ( som alla måste vara registerade hos ) inte tycker att man kan lägga avelsförbud på uppfödare ( hum....)


Alltså kan man inte höja kraven.


Vilka är då de krav som finns i dag för att få föda upp denna ras som många vill förbjuda ?


Man ska ha känd röntgen och känd mental status på föräldradjuren. Men sedan finns det inget om vilken status mentaliteten ska ha eller att föräldradjuren ska ha fria höfter och armbågar. Det finns heller inget om att syskon till föräldrarna bör vara utvärderade ( hum....)


Lätt som en plätt tar vi en tik till ett MH ( mentalbeskrivning hund) det gör inget att den tiken skyggar för hantering, blir jätterädd osv man har en "känd mental status" på hunden ( hum....) Så tar man en hane , helst import, som röntgas med artros på armbågarna till mh och gör likadant. Sedan blir det valpar............10 st. Denne uppfödare säljer sedan till okunniga valpspekulanter eftersom de inte frågar eller vet vad de ska fråga om, för 13.000:- / st. Så skapas rubrikerna i tidningarna!!!


Vilka ska förbjudas?

 
 
Ingen bild

Petra

18 februari 2009 19:22

Söta vovve :) Bra skrivet morsan !!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britt-Marie Wilhelmsson - 15 mars 2009 12:46

Oftast är man så upptagen av sig själv och det som är viktigt runt det egna livet, att det lätt gjort att glömma bort att de finns de i som en gång gjort så att det viktiga blev viktigt.   Starten på mitt hundintresse började tidigt med grannens hund...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards